maanantai 19. kesäkuuta 2017

Ensimmäisiä päiviä

Hello!


Matka Helsingistä Berliiniin sujui mutkitta. Berliinin lentokentältä mentiin bussilla keskustaan ja sieltä junilla Furstenbergiin. Täytyi monesti kysyä paikallisilta mihin junaan täytyy hypätä ja mikä vie minnekin että päästiin oikeisiin. Perillä juna-asemalla opettaja oli vastassa ja käytiin kaupan kautta vanhaan majataloon Blumenowiin, jossa meidän työmaa oli vähän matkan päässä. Koska oli jo maanantai ilta niin emme tehneet ihmeempiä kun tutustuttiin vain omaan asuinpaikkaan.

Minun huoneeni



Näkymiä pihapiiristä
Tiistai aamu alkoi sateisena ja mentiin työmaalle kahdeksaksi. Päästiin purkamaan ensimmäinen hirsikuorma, mutta toinen oli myöhässä ja tulossa vasta illalla. Emme siis päässeet tekemään muuta kun ajatustöitä ja odottelemaan hirsiä. Onneksi sattui sateinen päivä silloin, kun ei päästä rakentamaan.

Matkalla työmaalle

Hirret odottamassa villoittamista
Villat hirsissä

Keskiviikkona pääsimme aloittamaan rakentamisen. Suurimmaksi osaksi villoitin hirsiä ja miehet kantoivat niitä paikoilleen. Täytyi myös katsoa papereista aina minkä numeroisia hirsiä menee seuraavaksi eikä villoittaa turhaan hirsiä, jotka menevät vasta myöhemmin.


Tästä lähdimme rakentamaan

Ensimmäisen rakennuspäivän jälkeen

Keskiviikko iltana työpäivän jälkeen istuimme porukalla isäntäperheen ja heidän ystävien kanssa grillaillen ja tutustuen enemmän toisiimme. Työporukka koostuu siis aikalailla perheenjäsenistä meidän suomalaisten lisäksi. Välillä siellä on isännän kavereita töissä auttamassa. Minulle alkoi muodostua kuva siitä että meillä on kyllä aika hyvä porukka kasassa jonka kanssa viettää mukavat kolme viikkoa.

Kaikki olivat todella kohteliaita ja avuliaita. Saamme myös ruuan joka päivä ja ilta työmaalla ilmaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti